-  T H E R A P E U T -

Mijn naam is Marian van Well – Philipse. Ik ben geboren in 1962 te Tegelen (Noord-Limburg). Als verpleegkundige ben ik jarenlang werkzaam geweest binnen de psychiatrie en heb hierna nog enkele jaren in het bedrijfsleven gewerkt.

Als verpleegkundige binnen de psychiatrie werkte ik zowel in individuele begeleiding als zelfstandig met groepen. Binnen de afdeling lag de nadruk op crisisinterventie en resocialisatie. Een specialisatie die ik toen heb gevolgd is werken met vrouwen binnen de vrouwenhulpverlening.

In het bedrijfsleven was binnen mijn functie, als kwaliteitszorg en arbozorg coördinator, mijn uitdaging mensen te motiveren, te begeleiden en te stimuleren tot voor beide partijen de gewenste veranderingen behaald waren.

Met mensen werken en ze begeleiden, daar gaat mijn hart naar uit. Daarom besloot ik om weer te gaan studeren om als zelfstandig therapeut een eigen praktijk te beginnen. Hiervoor heb ik gestudeerd bij de Nederlandse vereniging voor toegepaste hypnotherapie te Eindhoven.

Als therapeut voldoe ik aan de gestelde eisen voor HBO medische en psychosociale basiskennis.

Als hypnotherapeut en psychosociaal therapeut ben ik aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor hypnotherapeuten (NBVH) en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Ik volg regelmatig bijscholingen en workshops om mijn interventies uit te breiden.

Mijn visie is dat ieder mens beschikt over gezonde en krachtige kanten en een eigen oplossingsgericht vermogen. Door deze weer te leren vinden en te begeleiden wordt het mogelijk om andere inzichten te krijgen en problemen te verwerken.

Als therapeut bied ik een veilige omgeving waarin geheimhouding, vertrouwen, openheid en respect voorop staan.